Fysiotherapie
Medische fitness
Knie- en schouderklachten
COPD
Diabetes
Chronische pijn
Etalagebenen
Spataders bij zwangerschap
Zwangerschapsfitness
Bekkenbodemklachten
Bekken- en rugklachten
Mulligan manuele technieken
Werkgerelateerde klachten
Personal training
Fysio fitheidsscan
Medical taping
Hulpmiddelen
Echografie


Hoe ontstaat chronische pijn?

Heeft u langer dan drie maanden pijn? En hebben de artsen geen medische oplossing voor u? Dan is er sprake van chronische pijn.
Pijn kan uw leven behoorlijk beÔnvloeden: het kan u belemmeren in bijvoorbeeld uw werk, huishouden, hobby's en sociale contacten.

Chronische pijn revalidatie

Pijnrevalidatie helpt u om de negatieve gevolgen van pijn te verminderen. U ontdekt welke mogelijkheden u heeft en waar grenzen liggen. Door op een andere manier met pijn om te gaan, wordt de negatieve spiraal doorbroken en gewerkt aan herstel.
Doel is uw functioneren te verbeteren en de invloed van de pijnklachten terug te dringen. U leert de regie te nemen over uw leven.
Pijnrevalidatie is intensief en vraagt om een actieve inbreng. U leert kritisch naar uw gedrag te kijken, belemmerende patronen los te laten en hoe u dingen op een effectieve manier kunt doen.
Voor chronische pijnrevalidatie komen de volgende pijnklachten in aanmerking: Een revalidatieprogramma doorloopt de volgende fasen:

1. Kennismakingsonderzoek:
U kunt zich vrijblijvend aanmelden voor een oriŽnterend kennismakingsonderzoek. Aan dit onderzoek zijn geen kosten verbonden.
De revalidatie wordt begeleid door een team van medisch specialisten.

2. Intakefase:
Leden van het team onderzoeken welke beperkingen u tegenkomt, welke problemen dit oplevert, en wat u wilt bereiken. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan op maat gemaakt, rekening houdend met uw wensen en de ernst van uw klachten en beperkingen.

3. Behandelfase:
Belangrijke thema's in het behandelplan zijn: Het begeleidend team bespreekt periodiek de voortgang. Indien nodig wordt het behandelplan aangepast.

3. Nazorg:
Het is belangrijk dat u ook op langere termijn goed blijft functioneren en uw klachten onder controle kunt houden. Er is dan ook veel aandacht voor het stabiliseren van het bereikte resultaat.